Kebahagiaan yg dicari...

Assalamualaikum dan hai semua...
ok, sekali lagi ika menaip time time macam ni...
tapi, memang betul lah.. kalau taip time time macam ni, feel dia lain sikit...
so, tajuk kali ni kebahagiaan yg dicari...
kebahagiaan la pulak kn.. hehe
xtau la kan sejak bila ika ni ada jawatan counselor kn..
tetiba ja semua orang nk jumpak ika.. acecece.. hehehe
*perasan gila ah kau ika.*
ok.. kita teruskan..
kebahagiaan...
sapa yg tak nak bahagia kn?? konfom la semua orang pun nk bahagia...
ika pun nk bahagia jugak.. hee :D
ok ok.. perlu ke kita cari bahagia???
entah... sekarang ni bagi ika memang tak payah cari..
biar ia datang dengan sendirinya...
sebab apa yg dicari tak selalunya kekal dan tak selalunya membahagiakan..
kadang kadang yg kita tak cari tu lah yg paling membahagiakan kita....
yang kita tak pernah perasan tu lah yg buat kita senang...
jadi... disebabkan itu.. makanya, bukalah mata hati kita seluas-luasnya supaya kita nampak dan sedar akan kebahagiaan yg tersembunyi tu.. :)
bukan buka mata kita yg luas, tapi hati...
bukan pula menggunakan perasaan.. tetapi jiwa dan minda...
memang kita akan jumpa kebahagiaan tu.. Insya-Allah...
tapi kan...
kalau sekali sekala kita dilanda duka sedih bagai tu..
it's still okay what...
hidup memang macam tu..
ada sedih, ada suka, ada benci, ada sayang, ada marah, ada iri dan macam macam lagi lah...
semua tu membuatkan hidup ini menjadi indah.. sebab dipenuhi dengan warna-warna kehidupan...
tak best kn kalau happy ja memanjang...
lagi lagi la tak best kalau sedih ja memanjang..
so, just let it be fair...
^_^
tak susah sebenarnya nk dapatkan kebahagiaan...
macam ika pernah tulis sebelum ni..
kegembiraan tu takkan datang kalau kita tak benarkan...
so, segalanya sebenarnya bermula dari hati kita sendiri...
dari diri kita sendiri...
biar seribu badai melanda, biar seribu duri mencucuk...
tapi, senyumlah kerana dengan senyuman mampu mengubah segalanya..
positifkan minda kuatkan hati...
jangan kuatkan diri kita... tapi hati kita..
sebab hati punca untuk kita gembira atau sedih....
benda yg negatif cuba kita positifkan...
jangan la benda yg dilarang pn kita nk benarkan kn..
c(:
hehehe.. tengok... apa yg ika melalut ni... =.=
tu la.. ika dah ckp ika ni tak pandai berkata-kata.. ika bukannya counselor... huhu
tah apa yg ika melalut ni pn tak tau la kn..
read on your risk okay... ;)
kebahagiaan muncul tanpa kita sedar, tiada sebarang alat yg mampu mengesan kebahagiaan itu.. hanya hati kita yg mampu mengesannya.. sesungguhnya kebahagiaan tu ada di sekeliling kita... namun, kita tak perlu mencarinya.. hanya buka hati untuk menerimanya...


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

ABC123...

Assalamualaikum w.b.t dan hai semua...
sihat tak semua ni? hehe kalau sihat bagus lah...
ok.. ika takde apa-apa pun actually nk story mory kt sini harini...
just tetiba rasa terpanggil nk taip benda ni..

ika bukan orang yang sempurna... 
ika bukan orang yg sangat baik..
ika jugak bukan orang yg warak....
tapi... ika pun ada hati.. ika pun ada fikiran..
sama ja macam manusia lain..
so, harap korang blh la terima ika seadanya...
terima ika kerana diri ika sendiri..
bukan sebab benda lain..
well, memang ika akui... ika ni bukannya cantik...
ika tak pernah nk cari publisiti dgn ckp 'sy tak cntik'..
tapi, ika memang sedar siapa diri ika..
kalau nak banding ika dgn orang lain,...
mmg kalah la... ramai sgt orang yg cantik kat luar tu haa...
sebab tu ika hanya mintak orang untuk dampingi ika bukan kerana rupa...
kalau nk kerana harta pun...
memang tak.. ika xdak harta yg banyak...
ika bukan dari golongan tan sri, datuk bagai.. hehe
orang kebanyakan sahaja.. :)
barang barang ika pun tak de lah nk branded branded kn...
ika pakai barang murah murah je lah..
tapi, bundle is not my type la kn.. c(:
cantik je ika rembat...
tapi... pegi lah tanya kawan kawan ika...
memang kalau nk beli something bnda first ika akan tngok -PRICE TAG-
hahaha
itu penting lah... c(:
ok... ika tak dak kelebihan sangat pun..
yg ika ada, hanya sekeping hati..
terserah la korang nk judge apa dgn hati ika...
ika mungkin mudah mesra dgn orang...
tapi, ika bukan sampai tahap desperate...
ika senang dengan semua orang..
ika mudah adapt dgn orang.. c(:
ika selesa dgn semua orang...
tapi... ika bukan malaikat yg blh terima semua benda...
yang sempurna dalam semua aspek...
ika pun kadang kadang ada kebencian dlm diri ika..
kadang kadang timbul sebak dlm diri ika..
kadang kadang timbul ragu ragu dlm diri ika...
dan... ika bukan jenis outspoken sgt smpai semua bnda nk luah kt orang..
honestly, kadang kadang ika ni secretive jugak...
ika kadang kadang suka jugak pendam something sorang sorang...
hehehe
ok.. apa ika melalut ni?? xde keje cita pasal diri sndiri kn..
xde sapa pn nk baca... haisshh...
actually nk ckp pasal benda lain... dah tersasar ni... haiyyooo... =.=
sekali penipuan tu terjadi... susah untuk orang percaya kita.. so, tolonglah jangan terus menipu..
biar kita tak cantik, biar kita tak berharta... tapi xpayah menipu...
jadi diri sendiri.. wat pa nk jadi orang lain? wat pa nk tipu orang?
sorry lah.. ika dah kurang berminat untuk tau apa apa pasal hal tu...
kalau korang nak juga bercerita... teruskanlah...
jangan risau.. ika akan tetap dengar.. just mungkin dah takdak la reaksi nak sangat tau tu kn..
dan... ika dah malas nk amik kisah pasal orang yg terlalu banyak sangat nk menipu..
mungkin sebab ika dah tau sesuatu... so, teruskanlah menipu ye...
semoga penipuan tu nanti dibongkar sendiri oleh orang tu...

~peace yooo...~
^_^v

p/s: takdak kaitan dengan korang ok... hee :D

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

200th Follower..

Assalamualaikum semua... hai..
sihat?? bagus lah kalau sihat.. hee :D
harini ika xde nak puitis bagai.. hehe
just nk share dgn korang pasal follower ika je..
dah 200.. :)
elehh... kecoh la kau ika, baru 200 dah nk bising kn.. hehe
k la.. ika xsehebat korang.. follower dah beriban kan...
tapi,ok la tu dari xde langsung kn... :)
so.. meh sini ika nk cita pasal follower ke-200 ika ni..
comelll ooo.. cute sangat sangat.. ^.^v


haa.. tu lah follower ke-200 ika...
tak jelas?? meh kita close up lagi eh...


haah.. tu dia.. comel kan?? kan ika dh ckp dia comel... hehe ^.^v
eh eh.. jangan tengok lama lama.. kaang jatuh cinta susah plak...
sorry laa... dia dah berpunya lah.. c(:
so, siapakah dia??
nama dia Azura Azhar...
ooppss.. Azhar tu la pemilik hati si comel ini... :)
budak comel ni study lagi... study dekat IKIP.. kos Executive Secretaryship wei...
kena la dgn tuan badan study kos ni..
cumel.. :)
Blog dia cantik...
nak add dekat fb, tapi xboleh pun... xde add as friend pun.. huhu :'(
xpe.. xpe.. blog kn ada.. ;)
ok lah.. tu je..
thanks eh sudi follow ika...
jom ramai ramai g blog budak comel nih...


klik lah nama atas ni... terus ke blog dia..
thanks...
^_^v

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Mengingati & Melupai...

Assalamualaikum wbt. dan hai semua..
pagi... hehehe ^.^
apa mimpi ika pagi pagi macam ni (1.18 a.m) nk menulis pulak ni..
saja tunggu time macam ni baru nk tulis.. sebab time time macam ni selalu blh amik mood sikit kn.. hee ^.^v
so,apa kena dengan tajuk ni??
Mengingati & Melupai...
ok,actually ada someone yg tanya ika macam mana nk lupakan seseorang...
wahhh... kenapa tanya ika??
ika ni bukannya Dr. Love ke, pakar motivasi ke kn..
but, dah org tanya kan.. so, why not ika jawab je..
but, semua ni hanyalah dari pandangan ika je lah..
dan... berdasarkan serba sedikit pengalaman yg tak seberapa tuh kn... hehehe ^_^
ok, terus kepada point utama..
macam mana nk lupakan orang???
sememangnya tak mudah utk kita lupakan seseorang..
tambah tambah kalau hati dah sayang kn...
sangat sangat susah.. ika tak nafikan yg tu...
ooppss.. sebelum tu ika nk ingatkan.. entry ni adalah umum...
ianya mungkin sesuai untuk lelaki mahupun perempuan.. hihihi c(:
biasalah.. tak semestinya perempuan je yg ditinggalkan kn? lelaki pun ada jugak.. betul tak?
so, benda ni umum ye... 
nak lupakan orang bukan boleh dilakukan dalam masa sehari, seminggu.. bahkan sebulan pun belum tentu mampu lagi...
sebab kita takde pemadam yg boleh padam memori yang dah pernah tercipta antara kita dengan dia..
takda liquid yg boleh kita guna nak hilangkan dia dari fikiran kita..
tambah tambah kalau baru break tu kan...
semestinya kita akan kata yg kita takkan mampu...
takkan sama sekali... kn??
tapi... korang semua kena move on..
everything is happen for a reason and has its own result..
tak semestinya kau kena dumb, kau adalah loser..
tak semestinya kau kena tipu, kau adalah bodoh..
dan tak semestinya kau diam, kau adalah bisu..
at first, masa break tu.. memang lah.. kita akan jadi down.. kita akan rasa sunyi, bosan, bla, bla, bla...
sebab sebelum sebelum ni kita ada benda nak buat..
ada orang yg nk care psal kita or kita care pasal org...
but,tetiba semua tu hilang kn..
dan... kita akan selalu rasa nk bersendiri.. sebab kononnya bila bersendiri tu kita boleh la lupa sikit sikit kn...
but, no actually... bila kita bersendiri tu sebenarnya menyebabkan kita lagi terfikirkan hal tu...
kita akan terfikir kenapa benda tu boleh jadi..
apa kelemahan kita.. kenapa jadi macam ni, bukan macam tu..
jadi... kan lagi baik kalau kita selalu ada dengan kawan kita?
bercerita dengan orang.. sebab... dengan bercerita akan mampu mengurangkan kesedihan yg kita alami tu..
but, beware.. jangan main cerita je kat orang..
hanya kpd orang yg kita yakin mampu membantu kita..
yg boleh bersama-sama kita saat kita sedih...
yg boleh support kita... :)
lagi.... cara nk lupakan orang adalah jangan ingat dia....
macam mana tak mau ingat dia??
try cari sesuatu yg mungkin boleh menjadi hobi baru kita??
try untuk tidak fikir pasal dia... jangan sesekali..
especially time awal awal break tu okay...
sebab time tu kita tak leh handle perasaan kita lagi..
so,better jangan fikir pasal dia...
sesetengah orang cakap nak lupa orang adalah dengan mengingati keburukannya..
tapi, ika tak rasa itu jalan yg betul..
sebab kalau kita ingat keburukan dia, bermakna kita masih mengingatinya...
jadi, sebaik baiknya lenyapkan dia dari pemikiran kita sehinggalah kita yakin kita mampu terima semua tu..
cuba elakkan diri dari berhubung dengan dia sebab kalau kita still berhubung dengan dia dalam masa terdekat, memang lebih perit kita nk lupakan dia...
mungkin dia akan kata kita sombong... biarkan.. itu adalah lebih baik dari kita akan terus berharap dengan dia...
ada jugak pernah kata bila kita temui seseorang kita mampu lupakan dia...
no la syg... itu bukan jugak jalannya...
kita tak boleh la nk bergantung macam tu pulak kn..
yg sebenar-benarnya yg mampu buat kita lupa hanyalah diri kita sendiri..
mahu dengan tak mahu saja...
dan pada saat baru baru break tu.. kita takkan boleh terima pun nasihat org sebenarnya..
kita akan selalu menafikan apa yg org cuba sampaikan..
kita hanya ingat kita ja yg rasa benda tu, kita ja yg tau benda tu..
so, sememangnya hanya kita sendiri yg mampu ubah benda tu..
persepsi kita terhadap melupakan seseorang itu..
menangislah...
sebab air mata dikurniakan utk kita mengalirkannya saat perlu..
saat kita sedih... keluarkan air mata tu..
jangan simpan.. rendahkan ego kita...
hanya sedikit... at least kesedihan tu boleh keluar sikit..
dan... jalan yg paling mudah adalah serahkanlah kepadaNya..
kerana segala yg terjadi adalah takdirNya..
bersyukur kepadaNya kerana semua yg terjadi adalah demi kebaikan kita sendiri..
kalau kita percaya dengan takdir, maka dunia akan kelihatan indah untuk kita... 
dan kita akan mampu tersenyum dengan gembiranya..

* ok, tu je la kot.. tak tau la boleh membantu or tak kan.. tapi.. cubalah untuk kuatkan hati kita, bukan diri kita... positifkan fikiran kita.. cuba buang kesedihan kerana kegembiraan tak mampu hadir kalau kita tak benarkan dia hadir... :) *

~ ika percaya awak semua mampu kerana ika pun mampu ~
melupakan itu adalah menyakitkan, tetapi mengingati itu adalah lebih menyeksakan

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Happiness will come if we let it come..

Assalamualaikum n hai semua...
rasa macam agak lama la kn x update benda alah ni kn... hee :D
just a simple entry for today...
haritu ika pegi outing dengan budak kelas ika..
pergi pesta.. :)
so, i would like to share dgn korang semua..
ika dah boleh dapat kegembiraan tu each time ika dgn diorang..
xkisah la even sekejap or lama or memenatkan....
they just give me back my smile..
my mean is, my TRUE smile... :)
bila kita benarkan kegembiraan itu hadir dalam hidup kita, maka ianya akan hadir..
percayalah...
ika dah rasai semua tu.. acecece..
tapi, bukan bermakna kita perlu cari kegembiraan tu..
xbest kalau kita cari, rasa dia takkan pernah sama okay..
kegembiraan yg datang secara sendirinya tu lebih menggembirakan berbanding kegembiraan yg kita cuba cari...
u no need to fool yourself utk rasa happy...
but, what u need is only let it come..
let it approach u dear...
u'll feel it later... and slowly will cheers you up.. and create a sweetest smile on your face...
i get back my smile, i get back my happiness..
thanks a lot friends..
u guys complete me.... love korang sangat sangat lah...
nanti kita keluar lagi macam tu okay.. ;)

so, the point is, jangan keraskan hati korang utk tidak kecapi semula kegembiraan setelah kesedihan..
namun, tak juga perlu utk menipu diri sendiri utk mendapatkan kegembiraan tu..
because it is there... rigth inside your heart... just let your heart to always open..
the happiness will come to you, and let it enter your life... it'll give you a really really great smile...





so, ni adalah beberapa memori yg sempat dirakamkan... hehehe :)
hope kenangan ni akan selalu terpahat dlm diri ika... hee :D

dunia ini terlalu indah
^_^

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

I'm not angel..

Assalamualaikum w.b.t and hai semua...
sihat?? lama x ika x update? xdela lama sangat kan.. hee :D
ok, just a short entry kot mlm ni... (ye kee??) hihihi ^.^v
just nk share this thing la... ika ni bukannya baik sangat okay..
dan ika ni bukannya malaikat yg xpernah nak rasa marah or benci dengan orang..
i am so sorry....
tapi, please la.. tolong ubah sikit sikap awak... sikit je.. tak banyak pun..
sebab kadang kadang ika rasa naik rimas pun ada jugak...
tapi, tu la.. orang cakap kita tak mampu nak ubah sikap orang kan..
itulah sebabnya wujud post ni..
ika tak nak kecohkan benda yg mungkin ringan pada pandangan sesetengah pihak kn..
tapi, tu lah.. ika ni bukan malaikat... takda perasaan geram or benci or marah dengan sesuatu hal kann..
so,blog ni je tempat ika lepas segalanya okay..
bagi yg suka tu, xpe la.. yang tak suka pn, xkesah..
ika tak pernah kisah pun.. :)
pesanan untuk orang tu :
tak semua orang ada kelebihan macam kau, tak semua orang jugak semampu kau..
so, kalau kau nk keluarkan pendapat sekalipun, tak payah kot sampai nak buat orang terasa hati kan..
setiap orang berbeza pandangan dia, but kau tak payah la nak jelaskan pendapat kau sampai kecilkan hati orang... that look rude syg.. :)
kau ok, perfect... ada rupa, duit ilmu, budi bahasa...
cuma tu laa... mungkin kau kadang kadang rasa semua orang satu level dgn kau kn sampai kau main ckp ikut sedap kau je kan...
tak boleh la macam tu.. jangan letak orang kat tempat kau, tapi letak kau kat tempat orang..
ika mengaku ika sendiri pun tak perfect, ika sendiri pn kadang kadang tak sedar pernah sakitkan hati orang..
tapi tu lahh.. ika bukan malaikat...
sebab tu ika merungut.. adatla kot manusia selalu nampak salah orang..
so, maaf la kan..
this is just luahan ika... tak payah nak stalk orang sangat okay... :)

ika tak sekaya, secantik or sepandai or even seperfect korang, but i am happy to be just me.. i'm act of myself. ika bukan nak ckp ika berpandangan jauh but, try to look to many perspective on something tu... jangan tengok dekat skop yg kecik je.. 
banyak manusia banyak ragam, banyak ragam banyaklah peristiwa, banyak peristiwa maka banyaklah memori ^.^v

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Result PSPM 1...

Assalamualaikum w.b.t. dan hai semuaa.... ^.^v
seperti yang semua orang tahu semalam iaitu 6hb Disember 2011 adalah satu tarikh keramat bagi bukan je untuk umat Islam iaitu menyambut 10 Muharam.. 
tapi.... semalam jugak adalah tarikh keramat bagi semua yang bergelar student Matrikulasi...
sebab pa?? semalam result dah keluar lah.. =.=
dah berapa lama dah tunggu result tu tau.. mengada sungguh dia nak keluar lambat lambat.. hihi
ok ok.. berbalik kepada topik utama...
yeay!! result keluar... ok,fine.. 
memang bohong la kalau ika rasa happy bila tau result nak keluar..
rasa macam nak larikan diri ja tau tak..
hilangkan diri pada tarikh 6/12 tuh ataupun padam tarikh tu dari kalender...
tapi... apakan daya... tarikh tu tetap jugak muncul kan..
ok ok.. xpa.. nak mai sangat kan result..
amik ja la.. jangan nak banyak cakap sangat... =.=
masa pagi tu, memang dah rasa dah debarannya... walaupun result akan keluar pada pukul 3 ptg ye...
pengarah ni sepatutnya bagi cuti kat kami..
mau taknya, waktu kuliah pun dah tak rasa macam dalam dewan kuliah...
scarryy kot... huhuuhu
dan, nak dijadikan cerita haritu kelas ika hanyalah sampai pukul 1 sahaja...
makanya ika pun baliklah ke bilik dengan muka slumbernya..
anggap macam haritu bukan hari yg result tu akan dipaparkan... huhu
dan... dah rancang pun nak pegi tengok result tu malam karang..
sebab dah tau, time awal awal result kena tampal tu, sure penuh manusia kat papan kenyataan tu kan...
so, amik alternatif lain, lantak la result tu... p tengok awai ka lambat ka sama gak.. =.=
bukan dia nak berubah pun kan... ^.^v
balik bilik kononnya bolehla hilangkan rasa takut tuh...
kononnya nak tidoq la kan..
malangnya..... mata langsung tak mau pejam...
hui result, apahai la kau ni kejam sangat?? sampai tak bagi orang tdoq... acococo.. =.=
tunggu punya tunggu dekat bilik tu sambil meng-0n9....
tikah pun datang la kat bilik... ok,dia pun tak mau p tengok lagi...
pastu tengah dok sembang sembang...
oooppss.. dah pukul 3 lah... dan....
phone pun berbunyilah....
ok,nampaknya KP tak sabar sabar nak bagitau result dia nih... hee :D
dan.... terus dia bagitau result ika n tika..
wahhh. rajin sungguh KP kitorang search no matrik kitorang sorang sorang kan... c(:
atikah azmi....
of course la 4flat kan... ops, KP kami sekali la...
ika?? ika malas nk tau time tu, tapi nak wat cmna orang nk gtau....
dengar je la...
ok ,fine... ika agak frust...
berapa???
3.83..
sangat geram ok sebab semua dah A cantik punya... pasai pa la p jadi - plak kt belakang yg lagi dua tu... =.=
geram geram... tapi.. nak wat camna kan..
kena la terima apa yg dah tertulis kat situ ok... :)
apa pun, ika bersyukur sangat sangat sebab dapat result tu...
at least ika tak kena expel dari matrik tu... tu yg penting..
dan.. petang tu, ika dengan tikah tetap nak pegi tengok jugak result kami even dah tau kn...
mana puas hati kalau tak tengok depan mata kan?? hehehe
so, pegi lah tengok... rasa geram tau tak.. rasa cam nak amik liquid, liquid je yg - tu...
kerana dia result i dah down... =.=
ok, lepas tu mula la rasa nak tengok semua orang punya result...
especially.... hehehe ZZ la... ^.^v
waahhhh... terer terer... berapa??? rahsia la.. p la tnya dia sendiri..
"mengada kan awak.. jangan nak kata saya pandai sangatlah padahal dia pun pandai"... :)
tak habis habis nak perli orang...
untungla kan... dia dapat pointer tinggi.. hee :D
ok ok.. so, malam tu ika kol mama bagitau lah mama result ika...
ok,mama ckp next punya xzam kalau tak dapat 4flat jgn balik rumah...
what?? mama, habis tu adik nak balik mana??? balik rumah mak mentua kaang baru tau... hehehe
haah, tengok tu.. tak serik serik lagi kan.. dah dpat result camtu pn still tak dpt kesedaran sivik lagi...=.=
~peace~
ok,so tu je la yg ika nk share dgn korang semua..
ika bukan nak show ika punya result sebab result ika pun xdelah gempak mana pun kan..
sedang sedang je kan..
but,just to share dgn u all semua yg ika masih di KMPP...
yeeeaahhh.. itu yg pasti..
dan hanya tinggal berapa bulan je lagi dah nk habis studyy...
yeay, boleh kawin... hihihi
*melampau*
k,bai bai semua... sayang korang semua...
mmmuuuaahhh....


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Try to forget the past...

Assalamualaikum... hai semua...
sihat x? sihat x?? hehe ^.^v
sorry la ika lama xupdate kan.. hee :D
bukan la bz sgt pn.. just xde masa je nk update... hehe *xsama kn? ngee~~
sedar tak sedar rupanya Aku & Hidupku dan setahun pun... hehehe
erm,tak sempat nk update haritu sebab before start sem 2 ritu ika dengan roomate ika g island..
saje je enjoy sebelum mula sem baru kan.. hehe ^.^v
overnight sana... sehari je pun.. hehe c(:
lepas tu bila dah mula kelas, mana la nk ada masa nk update blog ni dah kn..
so, sorry ye kepada komen-komen yg tak terbalas ke apa ke..
dan sorry jugak lah kat Abg Stalker.. hehe c(:
kenapa?? Abg rindu ika kot kn.. heheh ^.^v
tak caya?? tengok ni... :D


hehe. abg rindu ika la tu kn...
* cett,, perasan gila kau kn ika... =.=
ok ok.. abaikan... xde maknanya org nk rindu ika.. hehe ^.^v
ok so sekarang ika nak berbalik kepada topik utama entry harini...
Try to forget the past...
apa yg kita perlu lupa sebenarnya? of course la benda yg boleh buat kita rasa sedih, yang boleh buat kita jadi down dengan tiba-tiba...
contohnya kalau kita pernah kecewa sebab someone... try to forget it k..
jangan terus terus dok fikir benda tu..
sebab lagi kita dok fikir, lagi tu la benda tu tak hilang...
yes, cakap memang senang kn?? nk buat tu bknnya senang..
nak nak pulak dah sayang tahap mega kan??
ok,look.. ika pun pernah hadapi right??
korang pun tau kn..
apa yg ika rasa tu kalau nk diikutkan lagi teruk kot..
berapa lama tah baru ika boleh lupa.. i mean, betul betul lupa punya...
so, sekarang ika nk share la dengan sapa sapa yg mungkin dalam kondisi frust ni kan...
korang tak payah la frust sangat ok..
sebab itu bermakna Allah dah bukak satu jalan keluar untuk korang..
kenapa??
yee laa.. awal awal lagi dia dah bagitau korang yg orang tu, i mean ur ex bukan untuk korang..
kita dekat dunia ni kan dah ditetapkan sapa jodoh kita right??
memang kadang kadang disengajakan untuk kita jumpa orang yang salah sebelum kita jumpa org yang betul betul untuk kita...
supaya nanti kita akan hargai orang tu seadanya dia... ^.^v
ye, ika akui memang susah untuk kita lupa orang yg kita syg..
tapi, ingatlah.. sampai bila korang nak pendam syg korang tu dekat org yg xnak hargai korang??
sia sia je.. life kita still panjang...
so, why not u try to enjoy yourself..
dunia ni terlalu banyak keindahan yang tercipta...
jangan hanya kerana 1 kekecewaan kita terus anggap dah takde lagi dah keindahan dalam dunia ni untuk kita...
Allah tu Maha Adil syg... :)
Dia takkan biar kita sendirian... apa pun yg menimpa kita semuanya bersebab...
kalau kita ingat Dia.. Dia akan ingat kita jugak... ^_^
so,wake up dears.. jangan kerana 1 benda yg dah lepas tu..
awk dah tak boleh nk go on dengan hidup awk..
dan.. the most important is...
jangan pulak disebabkan kita dah kecewa, bermakna kita perlu kecewakan org lain pulak..
no!! sesungguhnya itu bukannlah jalan yg terbaik..
mungkin... kita akan rasa puas bila kita dah berjaya kecewakan org lain pulak...
sebab at least org tu rasa apa yg kita pernah rasa..
but, u are totally wrong dear...
it's not solved the problem..
awk akan menyebabkan org yg tak bersalah dihukum...
ingat tu... kita  ni bukan sapa sapa pun dan tak berhak pun untuk sakiti orang lain...
even kita dah disakiti, jangan nak gatal gatal pegi sakiti orang lain pulak...
belajar untuk cuba lupa benda yg lepas dan cuba untuk terima benda yg baru....
haa, sebelum terlupa.. satu lagi..
please jangan and never sama sekali simpan dendam dengan orang yg dah kecewakan kita tu tau!
ok, memang kita akan rasa marah yang amat dekat dia, but kalau kita simpan dendam kat dia pun, bukan dapat apa pn kan..
hati kita sendiri jugak yg sakit nanti...
tak payah.. Allah tu Adil.. Dia tau apa yang terbaik...
sekarang mungkin dia kecewakan kita, but nanti... 1 fine day, dia pulak akan rasa apa yg kita rasa tu...
tapi, tu bukan bermakna kita yang nak dia rasa ok...
sebab, percayalah setiap apa yg kita buat akan ada balasannya...
so, kita jangan nak pandai pandai hukum  orang tak tentu pasal...
kalau kau lawyer or hakim sekalipun, takdenya hak untuk hukum orang tanpa sebab yg munasabah kn?
so,please and please jangan berdendam..
sebab kalau berdendam, hidup kita takkan tenang...
ok,nampak tak entry ni dah panjang sangat-sangat??? ^.^v hehe
so, nk berenti dah la...
ika mungkin bukan orang yg penuh dengan kebahagiaan, ika jugak mungkin bukan orang yang pandai berkata-kata dan mungkin juga bukan seorang ahli falsafah dan yg pasti ika bukannya malaikat...
yang tak pernah ada perasaan marah dekat orang, yg tak pernah rasa down dengan orang..
tapi, ika cuba untuk positifkan apa yg negatif... so that ika boleh teroka keindahan dunia ni... ^.^v
dan.. ika berharap apa yg ika menulis dalam blog ni takde la menyakiti mana-mana pihak baik yg kecewa ataupun yg dikecewakan...
i just try to help you guys untuk move on...
dan harap apa yg ika cuba sampaikan tu tersampailah ye...
~peace no war~
tak mo sedih sedih ea...
sometimes we have to fake it until we make it

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Thank You..

Assalamualaikum w.b.t..
malam ni tetiba terada mood plak nk menulis..
so, tetiba terlintas nak tulis pasal 'Thank You' ataupun 'Terima Kasih'..
yes, it just a word.. but it is so meaningful dear..
walaupun dengan hanya dua patah perkataan tu dah cukup buat seseorang rasa dihargai...
malah, ia juga mampu membuatkan seseorang menitiskan air mata..
percayalah...
tak perlu tunjuk penghargaan dengan beli something yang mahal mahal as a hadiah..
or tak perlu untuk belanja makan dekat hotel or restoran yg 5 star just to show your appreciation...
but just with your voice..
with these two words it is more than enough..
percayalah...
bila kau sebut dua patah perkataan ni... orang akan tersenyum balik dekat kau..
sebab it show that you appreciate what he or she have done to you...
even it is just a simple things like tolong kau pegang barang kau kejap ke time kau sebok dok betulkan tudung kau..
or time dia tolong kau jaga barang kau time kau pergi toilet..
or benda benda lain la kan...
just say Thanks..
at least nampak la jugak yang kita ni hargai apa yg diorang buat tu kan..
walau tak sebesar mana kan...
even bila kita beli makanan or minuman dekat gerai ke kan..
why not u cakap thanks bila makanan and minuman tu dah sampai kat tangan korang..
its not that hard kan untuk sebut only these two words...
bukan susah pun... tak payah keluarkan duit pun...
lagi satu.. mungkin la ada sesetengah orang yang akan cakap..
setakat thanks je tak payah la... belanja la sama...
alaaa.. apa la sangat kan.. takkan setakat nak belanja makan kawan kawan sekali sekala pun tak boleh kan...
kata kawan sejati... so, treat your friends well la kan..
bukan hari hari kau kena belanja dia...
ok, stop there...
lagi satu dengan kata kata Terima kasih ni jugak mampu menitiskan air mata seseorang..
tak percaya??
ok, try la pegi dekat your mom and say this...
"Mama, thanks sebab lahirkan saya dekat dunia ni.. thanks sebab jaga makan minum saya dengan baik, thanks sebab dah besarkan saya dengan baik.. thanks jugak sebab sanggup bangun tengah tengah malam sebab saya nangis.. dan thanks sebab mama dah berjaya membesarkan saya..."
cukup macam tu je pun your mom dah boleh menangis tau tak...
betapa gembiranya hati dia bila anaknya berterima kasih dengan dia...
so, go to your mom now...
not to make her cry, but just to let her know that you love her so much and you appreciate her...
^.^
dan selepas ini..
please and please.. just say thank you to anyone yang dah pernah bantu kau..
yang selalu ada dengan kau time kau susah or senang...
and tak salah jugak kot kalau kau nak say thank you dekat your ex..
hahaha *kidding* ^.^v
ok, tu saja dari ika..
so, marilah kita beramai-ramai ucapkan terima kasih dekat blogger.com sebab adanya benda ni lah kita boleh menulis dalam blog ni..
dan sebagai pengakhir kata...
ika ucapkan terima kasih banyak banyak pada yang sudi meluangkan masa untuk baca setiap entry melalut ika dan bazirkan masa korang okay...
thanks jugak kepada yang meng-follow ika even you just follow sebab nak ika follow balik..
it still THANKS dear... :)
so, daadaa...
have a fun days after this okay...
say thanks as much as you can know...

~thanks for reading~
mmmMmuuUaaAhhh..



~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Manusia Oh Manusia

Assalamualaikum...
sihat semua?? bagus la.. Alhamdulillah.. 
harini ika nk story story pasal manusia...
yee.. pasal kita semua la..
manusia dekat bumi Allah ni...
macam macam perangai..
orang cakap banyak manusia banyak ragam kan..
memang banyak sangat pun..
kadang kadang ika sendiri pun sampai jadi tak faham dengan kerenah manusia ni...
apalah yang diorang kejar dalam hidup diorang sebenarnya??
cehh... termasuk ika la jugak..
hehe ^.^v
ok ok..
memang dah lumrah kot manusia ni kan..
sibuk nak ambil tahu hal orang lain..
oppss... silap.. taking care kot.. hehehe
takdelah.. kalau ye pun nak taking care tak payah lebih lebih sangat la kan..
haa, 1 lagi..
kadang kadang manusia ni dia senang sangat nampak salah orang..
salah sendiri tak perasan pulak kan..
pelik pelik.. =.=
tegur orang sana sini..
bagus la kan.. kita kat dunia ni memang kena saling menegur..
but, it's look so bad if u tegur orang dengan harsh words...
nampak sangat tak matang kat situ..
tak salah kita nak tegur orang, but susah ke nak tegur orang guna kata kata yang sedap sikit didengar??
ini tak.. guna bahasa kasar tahap dewa punya..
tak ke sakit hati orang yang ditegur tu??
memang.. ada sesetengah orang tu akan berubah bila kena teguran yang kasar..
but, kita yang menegur ni patutnya ada la sikit rasa hormat dekat orang kan..
tak kisah la orang tu memang salah pun kan..
apa la salahnya tegur cara yang baik...
macam post ika sebelum ni la kan..
hidup kita ni bukannya selamanya kat sini...
so,berbuat baiklah dengan semua orang..
jangan sampai orang simpan dendam dengan kita..
tak elok..
biar orang pandang kita tinggi jangan orang pandang benci dengan kita...
biar orang senang dengan kata kata kita..
jangan orang sakit hati dengan kata kata kita...
berkata-katalah dengan ilmu..
maksudnya sebelum kita nak cakap apa apa biar kita tau dulu perihal yg kita nk cakap tu..
jangan main sembur je...
korang kena ingat...
semua orang pun ada wat salah..
even kau sendiri la... :)
jadi sama samalah kita menegur...
oppss.. dengan teguran yang baik ye...
guna bahasa sikit..
sia sia la kau belajar bahasa melayu dulu kalau kau tak aplikasikan dengan baik...
biar berlapik tapi jangan terlalu berkias...
nampak cantik dan membina...
bukan teruk dan mengutuk ok.. ^.^v
lagi satu, kalau orang tak kacau kita jangan la nak p kacau orang ok...
jangan nak sebok jaga tepi kain orang sangat..
jaga tepi kain sendiri dulu elok elok...
pastu kalau baik hati sangat nk p jaga tepi kain orang, jaga elok elok...
bukan suruh bagi koyak...
ok... 
~peace no war~

p/s: ini sekadar pendapat.. bukan nak tunjuk hebat atau apa... sharing is loving... thanks for reading..

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Oh, saya tak tahu apa..

Assalamualaikum... hai semua...
dah lunch ke??
ika belum lagi.. dari tadi dok mengadap lappy ni haa...
semalam baca kak Lyssa punya blog...
wahhh.. kaya kaya...
ika pun try la kodek kodek si Churp Churp tuh..
but, ika still xfaham...
huhuhu
ika main hentam je segala benda..
jumpak dekat blog abg Wan letak iklan Churp Churp dalam blog..
ika pun buat je lah kan.. hehe ^.^v
entah apa yg ika buat tu pun ika tak tau..
main ikut jer apa yg org tulis... huhu
haa, so harap harap korang korang ni semua..
yang menjadi pembaca ika ni kan...
meh la bantu bantu ika..
ika tak faham meh... =.='
lagi satu, korang klik la Churp Churp ika yg kat atas tu eh...
dan dan.. Heartbeat ika tuh.. nnti tak beat dah macam mana?? huhuhu
nuffnang sekali eh...
lepas klik gtau la ika dekat Shoutbox tuh..
nnt ika klik korang punya balik..
sama sama la kita membantu sesama blogger...
hee :D memandai ja ika ni kan..
ok la.. ika tak paksa pun ok...
hehe ^.^v
haa, sebelum korang keluar tuh, Klik SINI dulu ea...
oopss... SINI sekali ok....
Thanks a lot
MMMuuuaaahhhh
~sekian~

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Biar hati yang berbicara...

Assalamualaikum... hai semua...
selamat hari raya aidiladha.. ^__^
ok,malam ni ika tergerak hati nak menulis pasal hati..
cecece.. takdak maknanya...
well,ika kan memang macam ni...
suka sangat menulis pasal benda benda macam ni..
macam la terer sangat kan... ^.^v
ok ok.. apa apa pun..
ika saja ja la nak sharing is loving dengan korang semua kn... ^_^
so, ada apa dengan hati ni sebenarnya??
dalam hati kena ada kepercayaan sebenarnya..
ye, ika seorang yang mempercayai hati...
sebab tu ika suka dengar kata hati ika.. ^_^
ye,kadang kadang hati ni sebenarnya ikut perasaan kita jugak..
tapi,percayalah...
hati kadang kadang menyatakan perkara yang benar...
keajaiban hidup,cinta ada dalam tu..
just, korang sendiri kena selami betul betul hati korang tu..
kalau kita dah betul betul selami hati kita, dah faham hati kita...
then, just by that way, kita akan dapat kenal diri kita dan perasaan kita..
faham tak??
ok ok.. ika dah lari topik sebenarnya ni..
hehehe
ok,kenapalah nak biar hati yang berbicara kan?
macam la hati tu ada mulut nak berkata-kata..
cehh.. jangan jadi naif sangat la kan...
hati jugak yang tentukan kata kata kita.. (bukan otak ke?)
eh,biar la ika nak kata hati pun kn.. c(:
orang cakap hati mampu menyatakan kebenaran...
betul ke??
erm,maybe...
sebab kadang kadang sesuatu perasaan tu akan timbul start dari hati kita...
and mungkin masa mula mula kita sendiri pun tak jangka yang kita akan ada perasaan tu..
but, melalui hatilah yg akan bagi kita hint yg kita ada perasaan tu...
believe me...
bagi ika, untuk menyayangi ataupun menyukai seseorang, tak perlukan sebarang alasan...
sebab apa??
sebab kalau kita ada alasan untuk menyayangi... maka, perasaan itu akan hilang bila sebab itu dah hilang...
contoh :-
'Saya sayang awak sebab awak cantik, comel, cute, hensem bla,bla,bla,bla..'
'Saya sukalah awak, sebab awak comel.meh nak cubit pipi sikit..'
'Mestilah saya sayang awak. awak awek/pakwe saya yang paling cun/hensem k..'
enough la korang.. tak yah nak percaya dengan semua tu sangat la kan..
mungkin ada betulnya... mungkin kau dapat pakej la kan..
but,sebenarnya.. tiada alasan untuk sayang orang...
sebab... perasaan tu hanya akan timbul sendiri...
bukan diminta minta untuk timbul..
so,korang...
biarlah hati yang berbicara ye...
andainya kita dah tersukakan someone but without any reason, yes.. u r in love dear...
jangan resah untuk cari alasan kenapa kita suka dia..
but, u just perlu percaya yang u sukakan dia..
using ur heart..
because heart gives u right answer for ur feelings...
*memandai ja ika ni kan* c(:
taknak caya jugak??
ok, apa kata sekarang korang bukak SINI and try ok..
then, korang akan dapat jawapan tu sayang...
~sekian~

.:: ||ika dah tau sapa dalam hati ika, but tak perlu nak kecoh dekat korang semua lagi.. c(: just what i would like to share dengan korang.. percayalah hati korang, korang akan temui jawapannya.. dan jangan takut dengan kenyataan kerana ia adalah yang terbaik untuk kita..||::.

~thanx for reading~

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Blog berwajah baru...

Assalamualaikum.. hai semua.... hehehe
so, bermulanya dari petang semalam, ika dh mula cuti sem...
cehh,ayat jer dengar macam best.. 
-cuti sem-.. macam lama ja nk cuti tu kan.. padahal 2 minggu je...
huhuhu :(
xpe xpe.. 2 minggu pun 2 minggu lah kan..
janji ika ada masa nk luang dengan blog tercinta ni haa.. ^.^v
so,operasi pertama ika sebenarnya semalam iaitu menjoinkan diri dalam segmen abg stalker..
jom la join sekali.. sempat lagi... ahad ni baru tutup...
leh kenai ramai lagi blogger kat dunia ni.. hee :D
ok,dan dan..
pagi tadi... hehehe ika mulakan operasi berBW...
wahhh.. macam dah lama ja tak wat semua tu... 
macam banyak je yang ika dah tertinggal.. huhu sedih sedih.. :'(
dan kemudian... mula la tangan ni xreti nak dok diam diam..
terus rasa macam nak ubah blog...
nk design baru.. hee :D
jadilah macam sekarang ni... ngee~~
ok tak?? ok tak??
ambil masa sampai berapa lama tak tau la kan..
nak design background tu padahal senang je..
tapi,well.. ni first time ika wat background sendiri..
asyik tak lepas je tadi tau nk letak dalam blog...
kena trial and error la kan... huhu =.=
dan akhirnya BERJAYA!!! yipppi... hehe 
amacam?? ok tak background ni??
hahaha tau dah korang nak cakap per...
mesti korang nak kata ika over kan sampai letak background pun gambar sendiri...
kan?kan?kan?
ada ika kesah? hehehe..
saja la nak wat kelainan sikit.. nak try sekali sekala..
tak pa.. kalau korang tak suka, korang komen pedas-pedas...
nanti ika tukar la kan... hihihi ^.^v
haa,dah wat background macam ni kan, kena tukar header la kan...
tak sesuai lorr... =.=
so,ika tukar header yang teramat-amat simple...
kan?? and also the footer la kan..
semuanya simple2 belaka...
hehe ok ok...
tu ja ika nak citer...
semuanya ika wat harini jugak..
dari pagi sampai la petang...
fuhh.. penat ok.. ngee~~
dan sekarang ika nak siapkan tugasan yang ika dah janji dengan sorang senior ika ritu...
benda pa?? nk wat header kat dia lah... hehe apa lagi...
ok, selamat menikmati wajah baru blog ika 
dan selamat mengomen eh...
~sekian~

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Aku Cantik & Abg Stalker

Assalamualaikum... hai semua...
wahhh.. macam dah lama je ika xupdate kan. hehe
ok,final dah habis.. so, ika ada masa yang agak panjang untuk bermesra dengan bloggie ika ni haa.. ^.^v
ok ok.. tengok tajuk... apakah???
apa yg ika cuba tonjolkan kat sini ni??
hehe xdelah... orang tengah senang hati dah habis exam kan...
mengkodek kodek la blog blogger-blogger gempak kan.. hehehe (pujian ikhlas dari hati)
pastu terjumpak lah segmen ni... sapa lagi kalau bukan abg stalker haa..
huisshh.. dah lama kot ika tak join segmen segmen ni...
yee laa.. sejak sejak bergelar student balik ni haa... busy memanjang jer...
so, sekarang ika nk join...
tengok, punya excitednya sampai dah pukul 12 pun sanggup menghupdate benda ni.. hehe ~peace~

syarat utama :-

~yeah...semestinya la tuan punya banner.. hehe~
kalau nk join jugak klik je banner ni eh...
k k, back to main topic... apa kebendanya segmen ni sebenarnya??? ok, jom tengok....


eh eh, sapa tu?? haa, budak ni nama dia Nurul Afikah Bt Sharif...
ika la tu  ^_^ hehe
nama glamer??? of course la Eika Sharif... gedabak punya besar tertulis dekat header tu haa... hee :D
haduiii.. dah abg nk tau status pulak dah... haisshhh... nk gtau ke xnak eh.. nk gtau ke xnk.. ok ok... gtau... ika berstatus SINGLE...(bukan promote diri eh) ^.^v
kerana saya baru 18 tahun... *belum sampai seru kot*

next, sebab kenapa ika cantik?? alaa, 3 je ke abg nk?? hehe.. k.. silalah baca dengan penuh emosi dan pastikan baldi bersebelahan anda... ~sekian~

  ika cantik sebab ika ada mata yang sangat cantik, orang kata mata galak.. memandai je.. *jeles la tu kan* hehe >> memang ika perasan<<

  ika ni kecik je orangnya.. sebab tu la ika cantik... ~kecil itukan comel~ ^.^v

  last kenapa ika cantik?? sebab memang ika cantiklah... xleh nk nafikan dah... korang tolong la jangan jeles ok..please.. ^.^v

hehe ok, selesai.. kan dah gtau tadi pastikan baldi ada kat sebelah... ~peace~
gimmick je semua ni.. ika tak secantik orang lain tapi ika hanya cantik seperti apa yang dah diciptakan dan
ika sangat sangat berbangga menjadi diri  ika..
~sekian,terima kasih~


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Alahai manusia..

Assalamualaikum.... sihat semua??
Alhamdulillah la kalau semua sihat.. ^_^
eh, tajuk harini lain je kn.. hehe
ok ok.. xde pape lah... just kadang kadang ika pelik dengan sikap manusia ni...
terlalu sangat nak kecoh pasal orang...
hai la manusia...
sebelum kita kata orang, apa kata kalau kita cermin diri kita dulu?
tengok dulu diri kita... dah cukup sempurna ka kita ni??
kenapa kita nak kacau hidup orang kalau orang takde pun nak kacau hidup kita??
xboleh ke duduk diam diam je??
xpayah nak kacau orang??
kalaupun kita ni dikurniakan kelebihan dari Illahi..
janganlah terlalu bangga dengan kelebihan tu sebab...
bila bila masa pun Dia boleh tarik balik kelebihan tu dari kita...
kita kat dunia ni pun bukannya selamanya...
sementara je kawan kawan..
so, ambik la kesempatan yg kita masih ada ni untuk baik dengan semua orang...
kenapa nak mencari masalah dengan orang??
kan baik kalau kita sama sama kenal, sama sama baik..
jangan la nak rosakkan hubungan yang dah elok terjalin....
sebab kita pun tak tau kan esok tu still ada ke tak untuk kita or orang sekeliling kita...
berbuat baiklah dengan semua orang selagi masa masih ada..
kalau pun ada manusia yang tidak dikurniakan kelebihan seperti kita, perlu ke kita mempermain-mainkannya??
sedangkan dia juga ciptaanNYA??
Jangan pernah berbangga dengan apa yang kita miliki kini sebab apa yang kita miliki tu tak semestinya kekal dengan kita...
actually ika taktau nk tulis macam mana...
sebab tu yang dok merapu dari tadi...
tak pandai la nak berkias kias ni... hihihihi ^_^
senang cita, i lost my faith towards people...
memang betullah kata kata 'don't judge a book by its cover'
luaran je kita nampak macam best sangat nk baca, tapi isi kandungan hampeh...
luar je nampak macam tak menarik nak baca,tapi isi kandungan best sangat sangat...
manusia pun macam tu lah kn...
luaran je kita nampak macam orang tu baik, caring and jenis yang tak hipokrit or simple to say easy going...
tapi, rupa rupanya...
dia lebih teruk lagi dari orang yang takda rupa...
1 more thing, sekalipun kita tu cantik, hensem or what....
please la.. behave ourselves too dears...
sebab kalau dalaman tak seindah luaran takda maknanya...
biar kita xcantik luaran tapi dalaman kita cantik...
biar kita takda rupa tapi kita ada bahasa...

actually ika tengah memendam perasaan ni... nak luahkan takut jadi kecoh.. nak pendam pun rasa hati macam kena tikam.. geram.. tpi tak boleh nak buat apa apa.. hanya mampu pendam dan pendam... lepas ni ika tak payah cakap lah dengan sapa sapa dekat matrik tu... benda yg kita tak pernah cakap pn dh terjadi pernah..
benda yg kita tak pernah buat pn dah terjadi pernah...

~saya tak kacau hidup awak, kenapa awak buat saya macam ni? ~


saya tau saya tak punya rupa secantik orang lain..
dan mungkin saya tak sesempurna orang lain..
tapi setiap manusia ada perasaan...
takpelah... saya serah kat yang lebih berkuasa je...
~semoga semua boleh berakhir dengan segera...~


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Jangan JATUH kerana MEREKA..

Assalamualaikum... hai semua.... apa khabar??
sihat tak?? hehe lama ika xupdate blog tercinta ni...
busy sikit... xsempat nk update... kalau fb tu blh la kn...
blog nk kena menaip.. hehe ^.^v
xsempat la nk taip kn...
so,hari ni cuti... biar ika tulis ye....
so, tajuk harini ika nak cakap pasal 'Jangan JATUH kerana MEREKA'
ok, sapa MEREKA tu??
hehe ok.. sorry ye insan yang bergelar lelaki... the MEREKA is refer to you.. ^.^
and this post is belongs to girls outside there..
ika bukan nak act macam ahli falsafah ataupun pakar kaunseling..
but, this is just my pendapatan ok... hihihi
sebelum apa apa biar ika gitau siap siap...
apa yg ika taip dalam blog ika ni adalah apa yg ika fikirkan..
apa yg mungkin ika sendiri pernah alami..
and im not pointing to anybody ok... 
so,please open your mind and read my post with a really really positive mind..
im not write to condemn or blame anybody... ^.^v
ok,untuk tajuk kali ni mungkin akan nampak macam ika a bit condemn on guys...
but, please.. take it in positive way dear... ^.^
kenapa ika kata jangan jatuh kerana diorang ni??
sebab.. percayalah wahai gadis gadis di luar sana, bahawasanya kita ini lebih kuat dari mereka...
let say, kita kapel dengan someone yg kita rasa terbaik untuk kita...
but, nak wat macam mana kan... putus di tengah jalan...
jangan jatuh kerana itu sayang...
yes, i know its hard to accept for the first time..
masa break tu mesti rasa down sangat sangat kan...
plus, it comes with such a ridiculous reason...
' saya pun xnak jadi macam ni, tapi this is the best way for us.'
' saya sayang awak lagi, tapi mungkin kita takde jodoh sekarang, maybe someday.'
oohh, please girls... wake up...
it just a reason untuk bagi kita terima perpisahan tu...
so that kita takkan salahkan diorang...
padahal.... entah lah.. ika taknak cakap lebih lebih... hihi ^.^v
korang fikir fikir sendiri la ye...
memang la jodoh dan pertemuan tu semua di tangan Allah... dan kita yang kat dunia ni just mampu merancang..
but, why you have to touch girl's heart and promises them with a thousand fake promise.
why not korang tak payah nak bagi harapan yg terlalu tinggi dengan girl...
memang pada dasarnya girl is demanding... i know it because im a girl too.. ^_^
tapi, tak salah kalau korang dari awal awal lagi ingatkan diorang yg kita hanya mampu merancang...
ika yakin semua girl pun boleh terima kenyataan tu...
but, korang datang dengan macam macam janji yang ntah korang mampu kotakan ke tak...
lepas tu... bila dah bosan, senang senang je korang nak putus..
mungkin la ada yang betul betul taknak break but terpaksa mungkin atas sebab sebab tertentu yg ika xboleh nk tulis kt sini...
tapi, come on guys... just berterus terang.. tak payah nak berkias kias sangat..
sebab kadang kadang yang berkias itu lebih menyakitkan daripada yang berterus terang...
ok, stop pasal diorang...
now, ika nk tulis pasal girls plak...
even this bad things happen to you...
im asking you all's please be stronger....
jangan rasa lemah just because they had left us...
jangan asyik menangis just because of them...
jangan rasa terlalu down sebab diorang dah taknakkan kita...
you have to move on..
i learnt from what happen to me before..
yes, ika mengaku...
ika dulu down jugak..
sampai rasa macam dah takdak arah tuju..
yee laa... kalau tak sebelum ni, mana mana pun dengan dia...
buat apa pun kadang kadang semua dengan dia...
tapi... tiba tiba ja dah tak leh macam tu...
but, kalau kita terus terus fikir pasal dia...
terus terus bersedih sebab dia..
sampai bila pun kita takkan move on...
please girl.. wake up...
jangan kita jatuh just because of them...
bukan salah kita kalau diorang tak mampu nak nampak kebaikan kita..
bukan salah kita jugak kalau diorang tak mampu nak nampak kasih sayang kita..
tapi, salah diorang yang tak pandai nak menghargai apa yang diorang dah ada...
salah diorang yang tak mampu nak rasa kasih sayang kita...
so, chills dears...
kita tak salah... ^.^v
just please ingat benda ni..
kita tak perlu bersedih kerana mereka yang dah tinggalkan kita... tapi kita hanya perlu berdoa kepadaNya supaya dipertemukan kita dengan insan yang mampu menghargai kita seadanya kita.
semua yang berlaku ada sebab musababnya dan semua yang berlaku tu jugak ada hikmah di sebaliknya...
Allah dah tentukan siapa jodoh kita..
jadi, gadis gadis kat luar sana tu...
tak payah bersedih just because that foolish guy yang dah dumped kita k...
sebab dah jelas dia bukan yang terbaik untuk kita...
that's all dari ika ye..
selamat membaca dan beramal... hehe

p/s : GUYS!! please jangan salahkan ika k... im just writing.. hihi ^.^v


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

How LOVE can change people..

Assalamualaikum semua...
sihat?? Alhamdulillah... dah makan ke semua ni?? hihi
ika pn xmakan lagi la... jap lagi lah... update bloggie ni dulu... ^.^v
ok, so topik kita untuk harini adalah 'how love can change people'...
acecece.. bajet je nk tulis english... padahal tajuk je la ika letak english...
nk hurai kat bawah ni kita malay sudah...
*ika anak jati melayu lah* c(: hehehe
~alasan je semua tu~
ok ok.. kita teruskan...
so, LOVE... satu perasaan yg sebenarnya suci.. perasaan yg sebenarnya tak tergambar keindahannya...
tapi, orang orang zaman sekarang ni haa... (bkn orang orang kat sawah tu)
dah cemarkan konsep asal CINTA tu...
acecece.. cakap macam DR.LOVE plak kan ika ni... hihihi
xdelah.. betul apa... boleh nampak la orang sekarang ni kadang kadang tu terlalu mengagungkan CINTA tu...
betul tak?? hehe
bukan benda ni sebenarnya ika nak cita...
actually ika nk cakap betapa perasaan cinta tu boleh ubah seseorang....
korang setuju tak?? baik setuju.. kalau tak......
xde pape lah...
ok.. kita teruskan lagi yea...
sesetengah orang tu sampai sanggup wat apa saja la demi perasaan depa tu...
tak tau la..
sampai ada plak yg sanggup tinggal kawan...
wat tak peduli kt kawan dia...
macam dah tak kenal ngan kawan dia...
ishh3.. tolong la korang semua... jangan la nak wat perangai macam tu kan...
memang la... awek or pakwe korang tu, korang sayang sangat2.. tapi, xyah kot sampai mcm tu..
tak bawak ke mana pun la...
ok ok.. ika taknak marah marah...
hehe abaikan..
Ada setengah orang, asalnya pendiam, pemalu orang cakap apa kira pasif la kan...
but,bila dah jumpa yg orang kata CINTA tu, terus berubah...
dah tak diam macam dulu.. dah tak malu macam dulu...
see, just because of that feel - i mean LOVE someone can change herself or himself...
bagus la kan kalau perubahan tu perubahan yg positif...
but macam mana pulak kalau perubahan yg negatif??
sampai terus jadi tak malu sanggup wat apa saja...
lagi... ada jugak orang yang dah pandai nak adapt dengan sekeliling..
sebab apa?? sebab 4 huruf ni la... L O V E...
tu satu perubahan yg baik... sebab mampu nk sesuaikan diri dengan keadaan sekeliling...
tapi.. there's something yg pelik dekat situ...
even u dah ada ur love one.. perlu ke u terus abaikan kawan u??
yg mula mula u kenal dulu??
janganla jadikan -jeles- or maybe orang lain ubah sikit that word jadi -salah faham- tu sebagai alasan untuk u tak rapat ngan ur friends kan...
and... please... dont ever u said u nak lupakan benda lama just because u r now having that feeling - yaa, its LOVE again...
sedarlah... if it a true love.. again eh... TRUE LOVE...
the word jeles or salah faham tu takkan wujud tanpa sebab lah...
takkan la sebab u hang out ngan kawan kawan pun nak timbul perasaan jeles tu??
haiyaa... sungguh ika tak faham... =.=
ok ok... ika taknak salahkan sapa sapa... dan... post ni pun tak tuju kat sapa sapa ok..
i just share my pendapatan lah...
kalau kalau ada orang yg baca post ni and terperasan this post belongs to u...
jangan la nak terasa sangat kan if u tak buat semua ni...
tapi, kalau nak terasa jugak amik lah...
ika tak larang, tapi jangan nak salahkan ika pulak yea....
sekalipun kau ada kekasih, mampu ke kekasih kau tu untuk selalu ada dengan kau??
sekalipun kau ada kekasih, mampu ke kekasih kau tu ada dengan kau waktu kau susah?
sekalipun kau ada kekasih, mampu ke kekasih kau tu dengar semua probs kau yang kadang kadang tu membosankan??
sekalipun kau ada kekasih, mampu ke kekasih kau tu untuk advice kau even benda tu kau sendiri dah patut sedar??
sekalipun kau ada kekasih, mampu ke kekasih kau tu untuk terus bertahan??
yee.. sekarang kau memang la akan kata mampu kan.. bila hati dah sayang.. apa pun dah tak jadi halangan.. yee dak... persoalannya sampai bila??

ingatlah semua... KAWAN tu akan kekal dengan kita sampai bila pun...
even kita dalam keadaan susah.... so, please la.. hargailah kawan anda sekalian....
dont just because of LOVE u've change into a really really selfish person..

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

What if TOMORROW never comes...

Assalamualaikum.. apa khabar semua? sihat??
alhamdulillah... ika sihat.. just penat sikit la....sebab..
lately banyak keje plak kn..
keje apa? hehe hari ahad ritu ika pegi Gua Tempurung...
under kelab ekonomi la kawan-kawan...
perghh,memang terbaik la ika gtau korang... awesome..
at first sampai situ... a bit nervous and seram la jugak kan...
well, dah lama xmasuk gua lah.. ^_^
dengan ika tak bawak torchlight... haa memang bagus la kn masuk situ tak bawak kan..
mula-mula jalan tu ok la.. terang lagi...
makin dalam masuk makin gelap pulak dia... =.=
so scary.... =.=
ok part yg paling xboleh blah masa kena slide kt lubang tikus tu...
actually tak la rasa takut sgt kn kt situ...
tapi, bila lecture cita licin la apa la.. mula la rasa takut kan...
so, for girls akan ada guys yg jaga kt bawah la... takut direct slide ke bawah terus kn...
agak scary la kan.... haha bayangkan la korang slide kt situ then ada guy nk tahan korang kt bawah....
huhuhu =.=
but, dont worry la kan... diorang dah diberi amaran utk hanya pegang kaki.... hahaha kalau berani pegang kat lain memang nahas la kan..
ok, then lepas lubang tikus tu, kena plak merangkak la, meniarap la lalu kat jalan air tu...
mau taknya, rendah kot dengan dinding atas tu...
kalau kena kepala mau bengong seketika... =.=
habis rentasi air tu, maka habis lah perjalanan kami kt dalam gua tu.... ^_^
~the end~

haa, tengok..... inilah sebabnya ika malas nk menulis...
bila dah tulis rasa macam xnak berhenti...
lepas tu tersasar dari landasan yg sepatutnya...
so now ika nk kembali ke pangkal jalan... hahaha
tajuk utama entry lain, tapi ceritanya lain pulak kan....
so,its actually about TOMORROW ....
esok tak menjanjikan apa apa pun kan??
let say tomorrow will never comes, will u glad or sad??
will u ready to leave ur love one? 
how if tomorrow is still coming, what will u do today??
are u still live like yesterday?? or like today is ur last day???
hahaha WHATTT???? ika menulis dalam english... hahaha
kan bagus kalau ika boleh bercakap dalam english dengan lancarnya and without any nervousness???
for sure ika akan dapat ben10 kan untuk muet...? hehehe
but, tu lah ika... rasanya dulu xde la nervous sangat kalau nk kena bercakap ni...
even in english... but sekarang ni tetiba ja jadi speechless.. huhu
ok ok.. abaikan yang tu... sambung balik ke topik utama.... 
ingat... harini mungkin kita ada semuanya...tapi esok.. masih menjadi tanda tanya samada akan datang lagi atau tak...
kita mungkin akan rasa eh,tak nak buat lagi la... esok lah buat...
right?? but, what if 'esok' tu dah xde tuk kita???
so, just try to do everything that we are suppose to do when there's still a time, like tomorrow never comes to meet us anymore...
y not u sayang orang baik-baik or layan orang baik-baik kan...
sebab... mungkin esok jadi apa-apa... mungkin esok salah sorang akan pergi... dan mungkin esok dah takde lagi untuk kita...
kalau esok apa yang kita harapkan tu tak menjadi, at least kita tak la menyesal sangat kan... sebab kita dah buat harini...
kalau esok orang yang kita sayang pergi tinggalkan kita, at least kita takkan rasa menyesal sebab kita dah try buat yg terbaik untuk memilikinya harini...
sebab esok pasti ada...tapi ianya belum pasti untuk kita...
life is really really uncertain... because we dont know what tomorrow will bring to us...
so, kenapa tak cuba berbaik dengan semua orang?? just for today?
at least u'll not regret it tomorrow...
hello dears, how well you think you are but still... bad things can happen at any time and anywhere...
so, hargailah apa yang kita dah miliki sekarang ni macam esok kita dah tak boleh nak hargainya lagi...
supaya nanti tak la muncul ayat ayat ni kan...

 kalau la aku tau esok dah takda untuk aku dan dia, mesti harini aku akan layan dia baik-baik
kalau la aku yang harini last day untuk aku tengok senyuman dia tu, sure aku akan pastikan dia tersenyum sepanjang harini..
kalau la aku tau yang harini last untuk aku dengar suara dia, mesti aku dah rakam suara dia so that nanti bila aku rindu dia aku boleh dengar suara dia balik...

sedarlah semua yang KALAU tu dah berguna lagi bila esok dah takde untuk kita... so, kenapa nak tunggu esok?? kenapa tak harini jer??

hari ini kite masih bersama..esok kite mungkin akan terpisah..
hari ini kite sihat..esok mungkin kite tiada lagi di dunia..
hari ini kite kaya..esok mungkin kita akan miskin..
hari ini kite mencintai..esok mungkin kite membenci..
hari ini dia datang..esok mungkin dia pergi..
~renung-renungkan dan selamat beramal~


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

Yeah, I'm SINGLE!

Assalamualaikum semua...
hehe
tengok tajuk.... ap kes ni tetiba je nk wat post sal hal ni?? hehe
nk tau ka?? seriously, betul betul nak tau ni??
ok ok.. ika gtau ea...
xde la, cita dia cmni.. ada la someone ni, dgn slumbernya send mesej kt ika dan...
'wei, couple ngan sapa la?? hehe '
amboii... banyak banyak soalan, soalan tu jugak ka yg perlu ditanya??
penting sangat ka sampai yg tu yg jadi soalan pertama dia nk tanya??
bukan nk tanya kita ni sihat ke tak, study cmne ke kn...
ni tak, tanya pasal couple lak kn... =.=
so, xpelah...
ika pn jawab la...
'single la.. apahal?'
dengan bahagianya dia reply cmni...
' hai, takkan single lagi kot.. nk tunggu dia tu lagi ka pa?'
mak aii.. ayat memang mintak tapak kaki tangan segala tapak ooo..
nasib baik la dalam phone kn..
kalau face to face la kn... memang laa... silap silap tak raya dia... hehe *kuatnya ika* 
disebabkan tu la munculnya entry ni...
nk buat announcement terus kt 1 dunia...
senang sikit... maybe lepas ni baru tak timbul dah kot soalan mcm tu kn... *i wish*
so, dengar sini semua warga dunia yakni pembaca pembaca blog ika sekalian....
dengan rasminya ika nk bagitau yang ika ni berstatus SINGLE...
diulangi SINGLE...
so, tak payah la nk banyak banyak tanya kn pasal status ok...
dan kenapa ika masih single??
don't u think that i am too young for it?? c(:
hahaha
tau, mesti korang kata padahal sebelum ni dah pernah couple kan...
well, let me tell u...
memang pn ika pernah couple.. so, what??
ada masalah ke dengan PERNAH tu??
sebab ika dah pernah la sekarang ni ika SINGLE...
xmo la benda sama berulang lagi kn??
pengalaman dah ajar ika...
tak payah nk kejar CINTA, biar CINTA yg datang sendiri..
faham?? sebab CINTA yg dikejar tu takkan kekal lama... bagi ika la... c(:
bagi korang tak tau la kn...
apa yg ika tau sekarang ika nk fokus ika punya study dulu..
nanti dh habis baru pk semua tu...
kalau pk sekarang, jawabnya tak jadi kerja la kn...
xpe... matrik setaon je... nnti dah habis matrik, ika pk la... c(:
hahaha
lagi satu, sekarang ni ika malas nk percaya janji janji manis orang kan...
yg sebenarnya hanya ungkapan manis je..
bukan reti nk tunaikan pun...
betul tak???
so, buang masa je..
but, bagi sapa sapa yg memang dapat orang yg betul betul setia n sayang korang tu, Alhamdulillah lah kn..
ika doakan korang kekal ke jinjang pelamin lah... ^_^
sekarang ni ika taknak memain dah dalam soal COUPLE or CINTA ni..
kalau nk cari, biar yang memang akan jadi suami ika..
yg memang akan kekal di samping ika sampai akhir hayat ika...
bukan yg just for fun...
yg mampu ubah diri ika...
yang mampu bimbing ika ke jalan Allah...
Insya-Allah.. ^_^
sebab cinta tu suatu perasaan yg suci...
satu tanggungjawab sebenarnya...
bukan untuk di baling baling ataupun untuk dilempar lempar...
so, dengan bangganya ika nk bagitau yeah, im single...
available or tak tu bukan ika yg tentukan..
tapi, Allah...
Dia yg akan buka pintu hati ika...
bukan ika...
okay... ^.^v
tu je lah nk cakap... 
so, korang semua...
ingatlah...
jodoh pertemuan tu semua kat tangan Allah..
setiap orang dah pun ditentukan siapa jodohnya..
tugas kita, hanya berdoa semoga dipertemukan dengan jodoh yg soleh/solehah.. 
Amin..

Mungkin Allah sengaja nak kita jumpa dengan org yg salah
sebelum temukan kita dengan insan yg betul
supaya kita akan tahu mcm mana nak bersyukur
dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberianNya itu..
dan.. apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup,
maka yang lainnya akan terbuka..
tapi, kita sendiri yg akan memandang pintu yg dah tertutup tu terlalu lama
sampaikan tak nampak pintu yg dah terbuka untuk kita.
Jadi, teruskanlah berdoa kerana Dia tahu apa yg terbaik untuk kita..
^_^

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

::| EikaSharif Design. 2013. All rights reserved © |::