Never say never..

Assalamualaikum wbt...

Apa khabar semua? harap harap sihat la noh.. dah lama sgt kan ika x update blog ni?? ke 'bz' an melanda jap.. hehe ok2..jadi hari ni, saat ni.. ika berpeluang untuk berkasih sayang dengan blog ika ni.. *mmuaahh.. ihik.. ^_^
ok,semua orang pun tau kan yang bebudak matrik sebenarnya dah menerima segulung .... ok,ika xtau nk isi apa.. dah dapat result kn? hoorraaayyy!! dah xpayah nk fikir tahap hentak kepala kat dinding dah... selamat.. selagi result tu xkeluar selagi tu la ika dok meroyan sana sini.. mau tidak, habis exam je ika tengok semua muka muka budak matrik tu macam bahagia gila ja.. ika sensorang ja macam nk terjun library haritu..

Ok ok.. tapi sebelum tu ika nak story mory dulu pasal ika dapat interview kos pendidikan haritu... ahha.. ika keluar rumah pukul 7 pagi sebab risau dengan jem... xpasal kena bangun awal.. sekali jalan haritu kekurangan kesesakan pulak... =.=' ok,fine.. sampai awal... takpa.. blh release tension yang berkampung dalam kepala time tu.. bila tengok orang makin ramai.. baru la ika turun dari kereta dan berjalan dengan sopan dan ayunya ke tempat daftar.. ok, ika dapat bilik temuduga 3... duduk sorang sorang tunggu diorang bawak p tempat tu... masa nak tunggu tu dapatla kawan baru.. acecece.. ihik ^_^ tu la yg best bila macam tu.. takdela terkontang kanting sensorang kan... tunggu punya tunggu, smpai la turn ika ditemuduga... ok,xmau cita.. c(: habis tu, ika keluar dengan my BFF - Atikah Azmi bucuk.. hihi dan balik.. -tamat-

haa, tarikh 29 Mei 2012 pun mai la nak bagi ika kejutan perasaan.. Ohnoo!! result keluar ok.. walaupun dekat link result tu dah tulis pukui 10 baru blh cek.. tapi, bila bukak facebook, budak akaun yg lain-lain semua pakat dok update dah psai result depa... tapi,ika xboleh cek lagi pun.. tang mana depa cek pun xtau.. =.='  ika pun try la guna sms.. sekali dia reply 'TIADA DALAM DATA'.. ok,fine... terbeliak bijik mata baca dah macam nk tercabut mata... ika amik exam la... haissshh.. takpa takpa.. tabah lagi.. tunggu sampai pukui 10, ika pun cek la.... Dannnnn.....

TARAAA!!!!


Memang kena kejutan terus.. tak percaya sangat2 ok.... banyak kali gosok mata sebab nk tengok betul-betul.. tapi, betul la tu kan.. hehe Alhamdulillah, berjaya jugak dapat 4flat walaupun utk semester 2 sahaja.. :)
yang paling ika tak percaya bisnes ngan ekonomi.. secara jujurnya ika cita kt sini... bisnes haritu ika tak boleh jawab.. yang ika yakin betul just yang dekat kira2 tu ja.. yang lain, ika hantam ja.. target ika lepas exam haritu... ' konfom aku dapat B xpun C'... tapi, finally, dpt A... hoyeah2... gembiranya.. gembiranya... yang ekonomi pulak berjalan lancar ja wat exam.. tapi,sampai page essay... 'Mak oooii... soalan apa ni?'.. dan dengan senang hati ika buat essay sesuka kaki ika yang merapu sana sini.. entah keluk apa yg ika lukis pun ika xtau... tapi, Alhamdulillah.. dpt jugak A....

Eh, jap2.. tajuk lain, apsal cita mcm lain jer??? hehe memang pun.. tapi, sebenarnya ada relate lah... haa, ika nk bagitau yang kita ni as a human being should not stop our effort to success.. successful is not destiny but it is a journey... kita akan rasa semua.. segala merangkak, bertatih, berjalan, berlari dan melompat... so,never say 'never'... as u guys know.. SPM ika not that good right? ika tak bgitau pun apa yg ika dpt.. so,kali ni ika nk bagitau... ika hanya dpt 4A 5B 1C... see.. betapa rendahnya result ika... rasa macam dah takdak harapan je nk kejar balik.. and last, ika choose utk msk matrik.. (walaupun time tu semua org ckp matrik susah!) but, now, i proved to all of you... matrik sebenarnya tak susah... it just you.. nak dengan taknak ja..ok,bukan ika nak bangga or what la kn.. it just ika nk prove kat semua org.. yg ika pernah jatuh time SPM dulu, tapi ika blh bangun balik time matrik ni... dan ika harap blh kekal la smpai degree nnt... Aminn...

so,everyone... tahniah atas result masing-masing... berapa pn pointer yg korang dapat, it doesnt matter.. keep on you guys punya usaha, hasilnya akan tiba nnt. percaya dengan diri sendiri.. teroka kemampuan diri ok... so, i guess that all la.. sorry pnjang korang nk baca... hehe c(: oh ya, lupa pulak.. have a nice day semua...

Saja letak gambar dengan tikah.. ^_^ time kami keluar haritu la..

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

4 comments:

  1. tahniah ika !
    hehe . keep it up ! :)

    ReplyDelete
  2. tahniah eika...:)
    eh jap2. result SPM eika sama dgn result sy lh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih... ;)
      eh,yee ke?? hehehe

      Delete

::| EikaSharif Design. 2013. All rights reserved © |::