Read, Share and get rewards.

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

harini ika nk kongsikan web iklan yang boleh bagi kita ganjaran. Mungkin tak banyak, tapi boleh la sikit sikit kan. Sebenarnya dulu dulu ika dah pernah share dah benda ni. Tapi, takpe maybe ada yang xpernah tau kewujudan benda benda ni lagi kn?

ada ke web iklan yg nk bagi duit dekat org senang senang? Ada je. Tak caye ke? dah berapa ramai dah sekarang ni buat duit dengan share iklan dkt fb? twitter? ramai kn? macam mana blh ramai org share kalau diorg tu xdpt gnjaran?

masa ika mula mula berblog dulu, ika just tau nuffnang je. hehe tpi, ika tetap xreti nak dptkan duit dari nuffnang tu. xsilap ika, sampai sekarang reward ika dlm nuffnang dok byk tu je, xpernah bertambah tambah. hehe

Start pada tu, ika mula kenal ChurpchurpGushAd , dengan 8Share. Apa benda la semua ni eh? Korang blh je klik word tu, nnti akan keluar page dia, ika dh letak link dalam tu okay.

Pengalaman ika sendiri dengan benda benda ni semua ika akan cerita ok. Sampai skrg pn ika still guna lagi 3 web ni utk buat duit poket. Even, ika x fokus benda benda ni, tapi ada la jugak earning dlm tu, cuma mls lagi nk cash out. biar banyak banyak nnt baru cash out. hihi so, jom baca kat bawah ni eh.

1. Churpchurp

Ika rasa churpchurp ni memang dh femes kot. semua org mesti tau punya kewujudan web ni. Okay, churpchurp ni 1 medium iklan yang akn mintak kita share beberapa iklan yg tersedia dlm social media yg kita ada, mcm facebook, twitter and mana mana je lah yg blh. Selalunya, kita akan dpt reward bila ada org yg klik link yg kita share tu. Selalunya nilai dia adalah Rm0.20 per unique click. apa maksud unique click tu?? Okay. unique click tu maksudnya org lain lain klik, dia berdasarkan ip address kita la. setiap laptop ada ip address sendiri kn? haa, so, xblh la kita nk klik byk2 kali utk dpt banyak  duit. hehe diorg blh detect la. Kadang kadang tu akan ada yg smpai RM0.40 per unique click. depend la pda iklan tu. So, blh je kalau korang nk try, rajin share, dpt la income. Dlam 10 org yg nampak link kita share tu, mesti akan ada sekurang-kurangnya sorang yg akan terdetik utk klik. Kan??? Haa, so tunggu je la smpai dpt. Biar lambat, asalkan dapat. hihi Cara nk join senang je. Xde modal pn. Dan.. korang blh mula cashout, bila earning korang cukup Rm100. so, Korang just kena register dekat webpage Churpchurp ni je. senang sangat, korang blh register sama ada nk guna cara manual iaitu dengan email ataupun blh direct sign up guna akaun twitter. senang kan? So, apa lagi, jom lah try.

 Klik Sini >>> Sign Up ChurpChurp 

2. GushAd

Gushad ni plak rasanya xberapa femes kot. sebabnya ika banyak tengok org ramai guna churpchurp dengan 8share tu je skarang ni. sebenarnya, gushad ni lagi senang tau. cumanya, dia punya iklan xberapa banyak sangat la macam yg churpchurp dengan 8share tu. dua medium tu selalu update iklan. tapi, gushad ni kadang kadang ada, kadang kadang takde. but still, xsalah pn kalau kita join. Yg ni cara nk share senang, sebab dia kadang kadang tu akan direct bagi kita reward just by share dkt twitter. ada beza antara Share a link, dengan tweet a message.Dan reward dia pun xconstant. ada sesetengah tu, dia just suruh kita follow twitter sekian sekian, dh blh dapat Rm1. ada yg kita just tweet je, blh dpt Rm0.20,Rm0.40 or Rm1. depend la. ada sesetengah just kena buat servey. dpt la Rm1. tapi, nasib la kadang kadang tu takde apa2. memang kena banyak bersabar sikit dengan GushAd ni. Utk GushAd plak, minimum cashout dia adalah Rm60. So, jom lah daftar. sama je macam churpchurp. kena register dekat web dia samada guna email ataupun twitter ataupun facebook. pilihla yang mana senang utk korang.

Klik sini >>> Sign Up GushAd

3. 8share

8share ni plak ika rasa sangat sangat la femes sekarang ni. ramai dh yg join. sebabnya iklan dia selalu update, lepas tu minimum cash out dia Rm50 je. so, blh la selalu cash out. hihi sama je macam yg churpchurp dengan gushad. kena  share link dekat social media, then dpat la earning. malas nk cita panjang panjang. hihi sebab sama je dari yg atas tadi. So, korang boleh register dekat sini ye.

Klik sini >>> Sign Up 8Share

# Mungkin ada yang akan tak percaya dengan medium medium ni. Tapi, percayalah, korang boleh jana duit dengan medium ni. even tak banyak sangat, itu lebih baik dari takde langsung. 
# Kenapa diorg blh bayar kita?? sebabnya kita dah buat iklan, kita sharekn iklan yg diorg mmg nk share. diorg pn sebenarnya org tgh jugak, syarikat akn byar diorg, then diorg bayar la kita sebab kita naikkan trafik. faham idok? nk cita panjang panjang pn xreti. tapi, mmg ni la medium blogger buat duit tambahan.

Sorry la. bkn semua blogger mampu buit duit dengan blog. kena ada skill tersendiri, tapi mostly blogger dpt jana income dgn cara macam ni la. iklan iklan. diorg dpt komision dri situ. even, bkn la niat sebenar buat blog utk cari duit, tpi itu hanya sampingan. ok? So, why not kita pn try sama?

Pilih medium yg korang minat, ataupun join je semua ok?


Sekian, selamat menjana wang tambahan secara perlahan lahan.

Sikit-sikit lama lama jadi bukit

Thanks for reading.

Loves,
EikaSharif


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

1 comment:

  1. GIVEAWAY BULAN APRIL
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/giveaway-fanyloverme.html - tamat - 29/4/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/blossom-april-giveaway.html - tamat - 29/4/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-nuraaisybscom.html - tamat - 29/4/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/giveaway-2nd-year-wed-anniversary-myluv.html - tamat - 30/4/2014

    GIVEAWAY BULAN MEI
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-dianarashidcom.html - tamat 1/5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/syiera-firdauss-april-giveaway.html - tamat -1/ 5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/mini-ga-cash-rm350-by-emas-putih-part2.html - tamat - 3/5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/awesome-giveaway-part-2-by-fatindiana.html - tamat - 9/5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/april-may-ga-by-amirah.html - tamat 15/5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/giveaway-2-max-bella-1st-birthday.html - tamat - 16/5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/mini-giveaway-by-cik-hawa.html - tamat - 17 /5/2014
    http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/04/1st-topup-giveaway-by-rl-il.html - tamat - 20/5/2014

    ReplyDelete

::| EikaSharif Design. 2013. All rights reserved © |::