HATI BERBICARA.

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Alhamdulillah ada jugak yang berminat nak beli RIBBON WATCH yang ika promote semalam. ^_^

Ada sesapa yang berminat? Boleh la jenguk dekay entry ika semalam ye.. Dekat SINI.

Okay, hari hari duduk rumah kalau takde buat apa apa memang bosan kan? Nak ajak kengkawan keluar pun, takut diorang busy plus fulus pun ngak ada sihh.. huhu So, duduk rumah je. Dan disebabkan itu ika mula la nak menaip macam macam dekat blog ni kan. Hehe

Hmm. Susah kan kalau kepercayaan kat seseorang tu dah hilang? Dan susahkan bila kita yang kehilangan kepercayaan tu? Nak dapatkan balik kepercayaan seseorang tu, payah kan?

Ika terfikir susahnya kita nak yakinkan semula orang yang dah mula tak yakin dengan kita. Susah sangat bila kita dah hilang kepercayaan seseorang and keyakinan seseorang kt kita, kita nak dapatkan balik benda tu. Buat apa pun dah susah untuk orang tu yakin and percaya kita balik. Peritnya rasa tu. Sampai kadang kadang dah mula timbul rasa putus asa?

Tapi, ingat. Bila kita dah mula rasa putus asa, kita kena kuatkan diri kita balik. Macam mana nak kuatkan balik diri? Kita serah dekat Allah. DIA lebih mengetahui segalanya. Yang lebih tahu apa yang terbaik untuk kita. InShaaAllah, kita akan dapat kekuatan tu..

Dan.. Bagi pendapat ika. Kalau orang yang dah hilang keyakinan and kepercayaan kt kita tu, diri dia sendiri pun taknak cuba untuk terima semula kercayaan and keyakinan kt seseorang tu, apa pun yang orang tu buat dia takkan nampak. Dengan erti kata lain, awak kena bukak hati awak. InShaaAllah semua boleh berjalan lancar.

Diri kita kena positif. Bukan positif sampai tak nampak langsung negatif. Tapi, tak jugak negatif sampai tak nampak langsung positif. Biar sama rata. Yes, takde yang sempurna. Dan bagi ika ketidaksempurnaan tu lah satu kebahagiaan. Di mana kita dapat sama sama saling melengkapi. Saling menasihati. Sama sama berusaha menjadi lebih baik dan sama sama menjaga dan membina kebahagiaan.

Jangan pernah memberi tanggapan yang terlalu tinggi terhadap seseorang yang mana mungkin dia tak mampu laksanakan. Adakalanya sesuatu tu lebih indah kalau kita tiada persamaan. Sebab kita boleh bertukar pendapat. Adakalanya kita perlu respect minat seseorang tu, kita tak boleh expect yang dia harus suka apa yang kita suka dan dia harus tak suka apa yang kita suka. Kepelbagaian itu boleh menjurus kepada kebahagiaan.

Kesilapan tu sering terjadi. Kat mana mana pun ada silap. Kenapa kesilapan tu boleh terjadi? Sebab Allah nak kita sedar yang kita ni haruslah sentiasa berusaha untuk menjadi yang lebih baik dan lebih baik lagi tapi masih di jalanNya. Dan kesilapan tu jugak adalah satu hikmah yang dapat bagi kita pengajaran supaya kita ingat kesilapan kita dan cuba untuk tidak ulang semula kesilapan tu.

Okay, dah panjang rupanya. Ni lah yang ika malas nak update. Bila update tu tak pernah nak pendek.. hehe



Thanks for reading.
Loves,
EikaSharif

~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

No comments:

Post a Comment

::| EikaSharif Design. 2013. All rights reserved © |::