BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Assalamualaikum semua.!!!
ika kembali lagi eh...
>__<
tadi keluar jap...
bank in duit...
hahahaha
(2 pun nk cter!)
ok2.. cer tngok tajuk tuh....
sekali lagi ika nk join Abg Ben pnya segmen...
Abg Ben ni mmg byk idea tul lah nk wat segmen2...
huhu
so,this time...
dia nk suruh kita semua jadi budak2 sat!
ok. ika budak lagi hapa??hahaha
x..x..x..
ika dh besar lah!!
ok.. nk join?
cm bese lar yea.... klik bwh ni ok...

image

jommm... tengok kena wat ap...
>___<

APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA
 boleh dok tanya lagi kn.. hee :D setentu-tentunya la ika paling minat BOBOB a.k.a SPONGEBOB SQUAREPANT... hahaha xkan korang xtau lagi kn?? dh byk kli ika gtau... hee :D nk tau kenapa ika ni mnat sgt dgn si BOBOB tu??? haa... ok2.. g tngok gmbr dia dulu eh... kt bwah ni jer haa... >___<


hehe.. cute kn?? cute kn?? ika suka sgt dgn BOBOB ni sebab dia cute tau!!. cer tengok mata dia tu... waahhh... bersinar-sinar gitu.... dari dulu ika suka tngok cter dia... hey2,dulu xde lagi kn BOBOB versi melayu pnya?? hehe so,dulu2 ika layan jer la yg English pnya.. xde la nmpk kelawakan yg ditonjolkan dlm cter tu.. But now!! dh ada yg malay.. seriously mmg terpapar sgt kelawakan dlm cter tu... ok... ika suka BOBOB sebab kalau dlm karekter dia tu,dia seorg yg setia.. well,korang tngok lah betapa setianya dia dgn Mr.Krab tuh... hehehe >_< betapa happynya dia bekerja kt Krasty Krab tu... padahal keje dia hari2 wat burger... ngee ~~ burger yg laaaazzzaaatt!! yeahh!! (mcm la ika pnah rasa kn) c(: dgn kwn2 pn dia setia... betapa sumdol nya si patrick tu,tapi,tetap jugak BOBOB layan kn? kn? kn?? betapa bencinya squidword kt dia... tetap dia syg2 kn? kn? kn? haa.. so,sebab tu la ika suka sgt2 dgn karekter BOBOB ni!!! >____<

   APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa

 kartun?? yg xsuka?? esh3.. susah jugak ni.. sebab ika suka je kartun ni sebenarnya.... jap2.. nk pk eh.... haa... kartun ni xsuka sgt... HELLO KITTY... ok.. tapi,bestie ika suka kartun ni.. hahaha >__< kenapa ika xsuka HELLO KITTY???? nk tau??? tengok gmbr dulu k... c(:
cer tngok gmbr... mak aii. tngok gmbr pun ika dh rsa cm childish sgt... hehehe (mmg tuk knak2 kn) tpi, tu la.. mngkin sbb ika rsa karekter HELLO KITTY ni cam keras sikit kot.!! rasa-rasanya ika xpernah tngok kot cter HELLO KITTY! ada ka?? hahaha c(: eh,ad2.. penah tngok sekali.. tpi,mcm.............  ntah la.. xnk dscribe lebih2.. yg psti xnmpk hidup la HELLO KITTY ni... sebab mmg keras... kaku... agaknya kekok kot baru2 berlakon.. ok,ika mula merapu.. haha >__< entah la... HELLO KITTY... ap hello2?? hehe nama pn xkomersial lngsung kn??? ok...sbelum ika semakin mengutuk ini KITTY... stop it here ok.. pokoknye ika mmg xsuka KITTY... tapi,sebab bestie ika suka KITTY... itu pasal ika leh letak nama KITTY! c(:  
   Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ...

SUPERHERO???? fuiyyyooo!! ika xpernah terfikir nk jadi superhero... tapi,dh Abg Ben suruh pk jugak kn... jap2... hmmm... paling tidak bukan dan tidak lain lagi... ika nk jadi GOKU... hahaha kenal x GOKU tu sapa??? ok2... meh,nk kenalkn... cer tngok kt bwh ni eh.....


haha... nmpak cm berkuasa x??? ok2.. ni pun ika suka jugak...wei,dari kecik kot ika dok tngok cter ni... DRAGON BALL... haha ingt xtau ka?? masa dia kecik2 dulu comei.. dh besaq2 ni hensem pulak... hahaha i liiikkkee!! >__< kalau diberi peluang ika nk jadi superhero cm GOKU la.. tau kenapa??? wei,dia xlupa family dia la... hehehe cter ni la ika rasa best sebab sntiasa bersama family2 dia tu.... lagi 1... sebab kuasa dia tu cm best jer larh!!! xde la karut sgt! cehhh... pastu pemakaian tu penting lol... ahaha tngok GOKU.. tetap jaga penampilan dia lah... xde pun nk brtukar2 mcm SUPERMAN, BATMAN segala!!!.. haha just be urself lah!! ok2... tu jer yg ika tau! c(: siap p tngok cter ni kt wyang lagi tau! hahaha betapa addictnya ika nk jadi GOKU... c(:

..............................................
ok2... tu saja ika nk cocet-cocet buat masa sekarang ye Abg BEn... hehehe
diterima lah yea...
>______<
freely drop ur comments...


~ Biar aku hilang segalanya, namun aku tidak akan pernah menyesal untuk menyintaimu ~

16 comments:

  1. ssalam eja nak tanya soalan kt abg ben klik la kalau setuju http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/nak-tanya-soalan-kt-ben-ashaari-kalau.html

    ReplyDelete
  2. KEHKEH.SPONGEBOB TU MEMANG WAJIB XD

    ReplyDelete
  3. waaahhhh!! goku!! hehehe...

    ReplyDelete
  4. comeynyeee pipi spongebobb;);)

    meh bce sis pnye lak

    http://nellyixora.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. ade ek kartun hello kitty ???



    http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

    ReplyDelete
  6. lol..hehe hello kitty cute apa,,

    igt lgi kcik2 dlu.. sllu bli brg yg bkaitan ngn hello kitty ngeh3

    ReplyDelete
  7. wah nk jd goku..berkuasanya..hehe

    ReplyDelete
  8. k.eja: haha ok2... >___<
    izyan: yaa.. BOBOb... ngee ~~
    moon: yes2.. goku hebat dan hensem tau!! hehe >__<
    k. nelly: sebab tu ika suka bobob.. hee :D
    solo molo: alaaa.. kategori kartun jugak lah tu... hee :D
    ryena: hehe comel tu comel.. tpi,xbpe suke la.. hee :D

    ReplyDelete
  9. @juera: biasa la... baru best sikit... hee :D

    ReplyDelete
  10. salam kenal.. dtg dari blog abg ben.. har har har

    ReplyDelete
  11. eh,,nama kite same laa..

    http://snasatieka.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

    ReplyDelete
  12. fuuyooh : salam kenal.. >__<
    ika : hahaha ok laa tu.. kehkeh ;)

    ReplyDelete
  13. eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

    ReplyDelete
  14. lulu : yaa... tawu xpe.. hee :D

    ReplyDelete
  15. sama lah kita kan.

    baca entri ni. khas untuk awak :)

    http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/04/100-followers-tercapai.html

    ReplyDelete

::| EikaSharif Design. 2013. All rights reserved © |::